Velkommen til RAV - et anderledes ravmuseum

I RAV - Vestkystens nye ravmuseum - kan du opleve rav, som du aldrig har oplevet det før.

I udstillingen er der en masse at lære om det interessante materiales historie og tilblivelse. Mennesker har været fascineret af rav, fundet måder at bruge det og forsket i det særlige materiale i tusindvis af år.

Du går aldrig herfra uden rav i hånden

Gå på skattejagt i et hus fyldt med rav og fun facts om Nordens guld. Udstillingen er i sin essens én stor ravstrand, hvor det vrimler med små gyldne skatte. Det rav, man finder på vores strand, må man naturligvis beholde. Så vi tør godt garantere, at man aldrig går herfra uden rav i hånden.

Besøg RAV - en oplevelse for hele familien

Du finder RAV på Houvig Klitvej 51 - postnr. 6950 Ringkøbing. Houvig ligger lige nord for Søndervig, helt ude ved kysten.

Åbningstider 2023

Åbningstider i ravmuseet RAV

27.03 - 27.10.2023:

Mandage - kl. 10.00-16.00

Tirsdage - kl. 10.00-16.00

Onsdage - kl. 10.00-16.00

Torsdage - kl. 10.00-16.00

Fredage - kl. 10.00-16.00

Lørdage - lukket

Søndage - kl. 10.00-16.00

Entrépriser & billetter

Entrépriser

79,- kr. pr voksen
69,- kr. pr. barn 3-12 år
Gratis for børn 0-2 år

Entrébilletter kan endnu ikke købes online, men købes udelukkende på stedet.

Find rav på den indendørs strand

Der er altid garanti for rav på vores indendørs ravstrand

Her kan hele familien kan være med, uanset alder. Gulvet i udstillingen er dækket af 25 tons sand, og det vrimler med små gyldne stykker rav over det hele.

Gør som ravjægerne

De "professionelle" ravjægere nøjes ikke kun med at gå på jagt efter de gyldne klumper på land med lygte og et skarpt blik. Iført waders og udstyret med særlige keser jager de ude i Vesterhavets lumske bølger. I vores ravbassin kan du selv prøve at "fiske" rav med minikeser i trygge omgivelser.

Hvorfor lyser rav?

I "UV-bunkeren" kan du gå på en anderledes ravjagt. Her kan du lære om, hvorfor ravet lyser op, når man skinner med UV-lys på det. De ultra violette stråler lyser ravet op, som var det stjerner på en klar nattehimmel.

Det rav, man finder, må man naturligvis beholde og tage med hjem.

Ravets oprindelse og historie

Hvad er rav?

Få hele fortællingen om ravets tilblivelse og historie. Hvor stammer det danske rav fra og er det overhovedet dansk? Du går garanteret fra RAV med ny, spændende viden om rav.

Fortiden fanget i rav

Kan man finde DNA fra en dinosaurus i rav? Svaret findes i udstillingen, hvor du kan finde flere interessante spørgsmål og svar om rav.

Konkurrencer - kan du gætte vægten?

Kan du gætte vægten på ravet?

Hver måned sætter vi et nyt stykke rav på højkant. Kan du gætte vægten, kan det være det er dig, der er næste måneds heldige vinder.

Vægt er en god måde at identificere rav på. Det er nemlig et utroligt let materiale.

I udstillingen er flere sjove konkurrencer. Du kan blandt andet quizze med din familie om, hvem der har den største viden om rav.

Ravværkstedet

Lav din egen ravsouvenir til minde om dit besøg

Vil du lave et flot ravsmykke, et lykkebringende ravtræ eller noget helt andet og fantasifuldt? Det kan du komme til alle ugens dage i ravværkstedet.

Ravshoppen

Et stort udvalg af ravprodukter

Slut dit besøg af med et besøg i ravshoppen, hvor du blandt andet kan købe alverdens produkter lavet af eller med rav.

Shoppen har et stort udvalg af ravsmykker i forskellige prisklasser. Desuden kan du købe lykketræer med rav, ravshampoo, -creme og skønhedsprodukter.

Du finder også det udstyr, som en rigtig ravjæger bruger, blandt andet ravkeser og waders.

Ravsafari - ud på tur

Tag med ravjægeren på safari

Ugentligt, året rundt, har du mulighed for at komme med på guidet ravsafari ved Vesterhavet. Vores erfarne guide lærer dig om hvor, hvornår og hvordan, du har de bedste chancer for at finde rav på de danske, vestjyske strande.

Du finder og køber billet til næste tur i vores turkalender.

Find vej

Find os på

Houvig Klitvej 51, 6950 Ringkøbing

RAV ligger i et skønt klitområde, 600 meter fra Vesterhavet og kun 2 kilometer fra Søndervig. Bygningen husede tidligere Houvigs købmand.

Der er parkeringsmulighed lige ved huset.

Kørestole & tilgængelighed

Kørestole & tilgængelighed

Sand under skosålerne er uundgåeligt, når du besøger RAV. Vi har nemlig dækket vores gulve med 25 tons sand. Det har vi gjort, fordi attraktionen netop er en stor sandstrand - fyldt med rav.

Selvom der i store dele af udstillingen er trætraller til at bevæge sig omkring på, så er der flere dele af udstillingen, som ikke er nemt tilgængelige i kørestol.