Nuværende, tidligere og kommende udstillinger

Her kan du læse nærmere om nuværende, tidligere og kommende udstillinger i Iskunsten

Kommende udstilling

Du kan allerede nu glæde dig til næste udstilling, som bliver aktuel i maj. Udstillingen kommer til at hedde og handle om "Verdens Hvaler" og åbner 21. maj 2021.

Kommende udstillinger:

Maj 2021: "Verdens Hvaler"
September 2021: "Eventyrlig Vinter"
Januar 2022: "Spirende Forår"

Den gemte og glemte udstilling

Sagnet "Atlantis"

Vores aktuelle udstilling har fået tilnavnet "Atlantis". Atlantis er sagnlandet på havets bund, som filosoffen Platon var den første til at tale om.

Siden ham har mange gjort sig tanker om det forsvundne land, som ingen ved, hvordan ser ud. Det med, at ingen ved hvordan, det ser ud, er koblingen til vores aktuelle udstilling. Knap stod den færdig, endelig klar til at blive vist frem, og så blev kulturelle attraktioner sammen med det meste af det resterende Danmark lukket ned endnu en gang.

Fortryllende jul

'Havets bund' er ikke at finde i udstillingen, men et sagnland er det måske nok. Et julelandskab, som (næsten) ingen ser, er det i hvert fald. Fyldt med snedronninger, Kong Vinter og hans tronstol, hvor solhvervet og iskrystallerne kæmper om at fange øjets interesse.

Vi håber at kunne nå at vise udstillingen frem, når Danmark igen må åbne op.

Næste udstilling i maj

Du kan glæde dig til vores næste udstilling allerede i maj. Den får titlen "Verdens Hvaler", og vi glæder os til at fortælle dig meget mere herom...

Alle udstillinger

Her kan du læse mere om alle udstillinger, som har været i Iskunsten:

Juli 2020
"Maritim Magi"

11 Danske kunstnere gav deres bud på, hvad Thyborøns maritime dna er.
De udstillende kunstnere var:

Søren Cip Nielsen
Dagmar Grau Møller
Alberte Grau Møller
Freja Niemann Lundrup
Ole Videbæk
Henrik Voldmester
Henrik "Woodpek" Sigensgaard
Søren Lyngbye
Søren Brynjolf
Anne Marie Nielsen
Anker Hansen

November 2020
"Fortryllende Jul"

Vores første udstilling i julemånederne skulle være noget helt særligt. Vi indbød 6 danske kunstnere samt vores "huskunstner", Anne Marie Nielsen til at bygge udstillingen op. Resultat blev betagende flot!
Det helt særlige ved denne udstilling er dog, hvor få der har nået at opleve den inden anden corona-nedlukning i december.

De udstillende kunstnere er:

Søren Cip Nielsen
Dagmar Grau Møller
Søren Lyngbye
Søren Brynjolf
Morten Grau Møller
Allan Bo Nielsen
Anne Marie Nielsen

Den allerførste udstilling

Den allerførste udstilling vil, sammen med første åbningsdag, stå som noget helt særligt i vores erindring.

Ideen om Iskunsten havde længe fået lov at spire i tankerne, og under den første corona-nedlukning i 2020 fik idéen endelig lov til at vokse sig stor. Efter mange måneders intenst arbejde var vi klar til åbne dørene 2. juli 2020. Allerede dagen før havde vi haft de første indbudte gæster på besøg til fernisering af den allerførste udstilling.

Udstillingen var blevet til i samarbejde med 11 danske kunstnere med hver sin tilgang til is og iskunst. Det var en spændende proces, som især Søren Cip Nielsen, iskunstner og indehaver af Ice-Team, skal have en særlig stor andel af æren for at have organiseret.

Blev skabt under første nedlukning

I marts 2020 prøvede vi noget, som vi aldrig tidligere har oplevet. Coronavirus havde spredt sig i en så alvorlig grad i Danmark, at Statsministeren den 11. marts gik på talerstolen og i et stort omfang "lukkede Danmark ned". Derefter var dørene i Jyllandsakvariet lukkede i over to måneder, alle arrangementer blev aflyst og møder ligeledes. Thyborøn var pludselig meget stille, men det gav mulighed for at sætte skub i en gammel drøm.

De ideelle rammer

Jyllandsakvariets ejer, Michael Madsen, havde nemlig et gammelt frysehus, som var kommet til at stå tomt, da den fiskeeksportør, der havde lejet det igennem mange år, havde valgt at flytte sin produktion året før. Michaels drøm om at fylde frysehuset med iskunst var pludselig mulig. Og nedlukningen af akvariet og outdoorture frigav den tid, han skulle bruge på at få gang i projektet.

Maritim Magi

Den første udstilling havde især et gennemgående tema, Maritim Magi. Det passede godt til Thyborøn, det maritime miljø og generelt Jyllandsakvariets andre aktiviteter.