Nuværende, tidligere og kommende udstillinger

Her kan du læse nærmere om nuværende, tidligere og kommende udstillinger i Iskunsten

Aktuel udstilling

Fortryllende Jul

Besøg iskunsten netop nu og træd ind i et fortryllende juleunivers, som kunstnerne har fået frit spil til at skabe. Bemærk kontrasten mellem vinterens skarpe kanter og juletidens bløde former, der fanger øjets interesse.

Susanne Ahrenkiel, som udstiller i Iskunsten for første gang ved denne udstilling, har stået for farverne i denne udstilling. De stærke farver er et superflot supplement til den klare is og bringer en glæde og stemning frem.

Vores egen Anne Marie Nielsen har desuden pyntet op med træer, gaver, dekorationer - alt sammen lavet i is - og pyntet rigtige juletræer med pynt lavet af is. De flotte og skrøbelig julekugler og -ornamentet kan opleves netop nu i Iskunsten.

Vores aktuelle udstilling kan opleves til og med 10. januar 2022.

Kommende udstillinger

Du kan allerede nu glæde dig til de kommende udstillinger i Iskunsten.

Kommende udstillinger:
"Spirende Forår" - åbner 5. februar 2022

Alle udstillinger

Her kan du læse mere om alle udstillinger, som har været i Iskunsten:

Juli 2020
"Maritim Magi"

11 Danske kunstnere gav deres bud på, hvad Thyborøns maritime dna er.
De udstillende kunstnere var:

Søren Cip Nielsen
Dagmar Grau Møller
Alberte Grau Møller
Freja Niemann Lundrup
Ole Videbæk
Henrik Voldmester
Henrik "Woodpek" Sigensgaard
Søren Lyngbye
Søren Brynjolf
Anne Marie Nielsen
Anker Hansen

November 2020
"Fortryllende Jul"

Vores første udstilling i julemånederne skulle være noget helt særligt. Vi indbød 6 danske kunstnere samt vores "huskunstner", Anne Marie Nielsen til at bygge udstillingen op. Resultat blev betagende flot!
Det helt særlige ved denne udstilling er dog hvor få, der nåede at opleve den inden anden corona-nedlukning i december.

De udstillende kunstnere var:

Søren Cip Nielsen
Dagmar Grau Møller
Søren Lyngbye
Søren Brynjolf
Morten Grau Møller
Allan Bo Nielsen
Anne Marie Nielsen

Maj 2021
"Verdens Hvaler"

Vores sommerudstilling i 2021 kom ved et tilfælde til at handle om et dybt aktuelt emne. I Thyborøn kom der nemlig stor fokus på hvaler og delfin, da en flok delfiner af arten øresvin fandt et tilholdssted i Thyborøn Kanal. De fascinerende dyr tiltrak sig opmærksomhed fra nær og fjern.

Vi forstår udemærket fascinationen - og deler den - og af samme grund har teamet "hvaler" været på ønskelisten ligesiden, Iskunsten åbnede.

De udstillende kunstnere var:

Vagn Iversen
Søren Brynjolf
Anne Marie Nielsen

September 2021
"Fortryllende Vinter & Jul"

Vores aktuelle udstilling er en revanche for den udstilling, vi året før måtte lukke dørene for pga. coronarestriktioner.

De udstillende kunstnere er:

Søren Brynjolf
Susanne Ahrenkiel
Morten Grau Møller
Erling Møller Ransborg
Anne Marie Nielsen

Den allerførste udstilling

Den allerførste udstilling vil, sammen med første åbningsdag, stå som noget helt særligt i vores erindring.

Ideen om Iskunsten havde længe fået lov at spire i tankerne, og under den første corona-nedlukning i 2020 fik idéen endelig lov til at vokse sig stor. Efter mange måneders intenst arbejde var vi klar til åbne dørene 2. juli 2020. Allerede dagen før havde vi haft de første indbudte gæster på besøg til fernisering af den allerførste udstilling.

Udstillingen var blevet til i samarbejde med 11 danske kunstnere med hver sin tilgang til is og iskunst. Det var en spændende proces, som især Søren Cip Nielsen, iskunstner og indehaver af Ice-Team, skal have en særlig stor andel af æren for at have organiseret.

Blev skabt under første nedlukning

I marts 2020 prøvede vi noget, som vi aldrig tidligere har oplevet. Coronavirus havde spredt sig i en så alvorlig grad i Danmark, at Statsministeren den 11. marts gik på talerstolen og i et stort omfang "lukkede Danmark ned". Derefter var dørene i Jyllandsakvariet lukkede i over to måneder, alle arrangementer blev aflyst og møder ligeledes. Thyborøn var pludselig meget stille, men det gav mulighed for at sætte skub i en gammel drøm.

De ideelle rammer

Jyllandsakvariets ejer, Michael Madsen, havde nemlig et gammelt frysehus, som var kommet til at stå tomt, da den fiskeeksportør, der havde lejet det igennem mange år, havde valgt at flytte sin produktion året før. Michaels drøm om at fylde frysehuset med iskunst var pludselig mulig. Og nedlukningen af akvariet og outdoorture frigav den tid, han skulle bruge på at få gang i projektet.

Maritim Magi

Den første udstilling havde især et gennemgående tema, Maritim Magi. Det passede godt til Thyborøn, det maritime miljø og generelt Jyllandsakvariets andre aktiviteter.