Tag krabben, før den tager dig! Tør du holde en krabbe i hånden, klappe en haj på hovedet eller stryge en rokke over ryggen?

I rørebassinerne i JyllandsAkvariet kommer du helt tæt på dyrene og kan endda give en hånd med på de dage, hvor vi fodrer hajer, rokker og fladfisk.

Fodring - giv en hånd med!

Vær selv med

Nu har du mulighed for at være med til at fodre fiskene i vores rørebassiner. Vores fiskemester finder det foder frem, der skal bruges, og du kan være med til at give det til hajer, rokker og fladfisk i udvalgte akvarier.

Du kan være med til at fodre hver mandag, onsdag og lørdag året rundt.
Find starttidspunktet i vores turkalender.

Rørebassiner

Tør du klappe en haj på hovedet, holde en krabbe i hånden og stryge en rokke over ryggen?

I Jyllandsavariet har vi mange rørebassiner, der giver dig mulighed for at komme helt tæt på vores fisk og skaldyr.

Rørebassinerne er opbygget, så det er let for dig at komme i kontakt med dyrene, men samtidig er bassinerne enten så brede eller dybe, at dyrene kan trække sig tilbage, hvis de har brug for det! Vi respekterer, at alle vores medarbejdere kan have brug for en pause – selv hajerne.

Ravstrand - find dit eget rav

Kan du kende det?

Kan du kende et stykke rav fra en gul sten, når du ser det på stranden? Eller har du bare bidt i alt for mange gule sten uden nogensinde at finde et stykke rav?

Gratis find-selv-rav

Rav har altid skabt fascination hos mennesker. På Jyllandsakvariets indendørs sandstrand er der altid garanti for, at du kan finde dit eget rav – gratis naturligvis. Du kan med det samme teste, om det er rav eller gule sten i ravtesteren.

Strandværksted

Lav dine egne souvenirs

Brug fantasien og lav dine helt egne souvenirs fra Vestkysten. Vi har samlet en række strandskaller og øvrige ting fra stranden, som man kan lime sammen til alt fra fabeldyr til underfundige figurer.

Køb figurer, skilte og smykkeskrin - og dekorer dem selv

I strandværkstedet er der mulighed for masser af kreative aktiviteter for både børn og voksne.

Rav workshops

Lav dit eget, unikke ravsmykke

I vores kreative værksted kan du udfolde dine kreative evner. Hver tirsdag står vores personale klar til at hjælpe dig med at lave dit helt eget, personlige ravsmykke.

Du kan lave armbånd, halskæde eller et par flotte øreringe. Vi har forskellige materialer, du kan vælge imellem til dit projekt.

Har du selv været så heldig at finde dit eget stykke rav ved stranden, kan du også tage det med, bore hul i det og lave det til et smykke.

Find vores næste workshop i turkalenderen.

Hundelegeplads

En helt speciel agilitybane

Hunde er meget velkommen i akvariet, og vi har lavet en maritim hundelegeplads til dem, når de kommer på besøg. Det er vores helt egen version af en agilitybane med 8 forskellige forhindringer.

Forhindringerne er opbygget af hvalknogler, trædesten, planker fra den gamle mole i Thyborøn, en fiskeruse, markeringsbøjer, et gammelt anker og endelig er der mål på en jolle, der er vendt på hovedet.

God fornøjelse!

Vi håber, at vores firbenede gæster vil synes om banen, og at deres tobenede ejere vil synes, det er lige så sjovt at få hundene til at bruge banen, uanset om de er øvede agility-brugere eller totalt nybegyndere. Vi anbefaler at have masser af godbidder klar.

Doglounge

Skal I med på vores sælsafari eller natursafari, er I velkommen til at få hunden passet i vores doglounge (Thyborøn) imens. Det eneste, der kræves, er, at hunden er vant til at være alene, trives et fremmet sted, og at I henter den igen lige efter turen. Det er nødvendigt at reservere plads ved at ringe til akvariet på 97 83 28 08.

Gå på skattejagt

Udforsk Jyllandsakvariet på en skattejagt

Børn kan nu udforske Jyllandsakvariet på en ny måde - med et skattekort i hånden. Skattekortet kan du få udleveret i reception - der er både ét til de mindre børn og ét til de større børn, der skal have lidt mere udfordring i jagten.

Når du har fundet alle poster eller svaret på alle spørgsmål, kan du aflevere dit skattekort i receptionen. Vi trækker hver måned lod blandt alle udfyldte skattekort. Der er nye, flotte præmier på højkant hver måned.

Maritime detaljer

Hyggelig atmosfære og maritime detaljer

I hver eneste krog af Jyllandsakvariets udstilling er der små og store maritime detaljer. Rigtig mange af de artefakter vi har, har vi fået fra lokalsamfundet. Fra tidligere kuttere har vi skilte, redningskranse, lygter og tovværk. Alt sammen fortæller det en historie og bringer det maritime miljø fra Thyborøn ind i udstillingen.

Hvis du interesserer dig for maritim historie, er Jyllandsakvariet fyldt med interessante ting for øjet at kigge på.