Velkommen i Iskunsten,
Europas eneste helårlige udstilling af isskulpturer

Oplev en unik udstilling af fantastiske isskulpturer, der bringes til live af det spil, som skabes mellem den krystalklare is og lyset.

Is er levende. Is bevæger sig. Is forandres.

Iskunsten er et permanent udstillingssted - nogle kalder det et museum - men kunsten herinde er bestemt ikke permanent. Selvom vi opfatter is som værende i en fast, frossen tilstand, er det faktisk ikke sagen. Is er nemlig levende. Isen arbejder og udvikler sig konstant. Den samme skulptur kan se helt anderledes ud efter en måned.

"Vil du huskes som kunstner, skal du ikke lave iskunst", sagde en kunstner under et af sine arbejdsbesøg i Iskunsten. En isskulptur i Iskunsten har en levetid på mellem fire og seks måneder, alt efter størrelse og udformning. Derfor bestræber vi os på at udskifte udstillingerne og skulpturerne ca. hver fjerde måned. Du kan følge med i vores kommende udstillinger her på siden.

Find vej

Du finder Iskunsten her:

Jernbanegade 1A, 7680 Thyborøn

Følg os på Sociale Medier

Følg med på sociale medier

Iskunsten er aktiv på både Facebook og Instagram. Følg @iskunsten for opdateringer, billeder, konkurrencer og meget mere.

Del dine oplevelser med os

Tag vores profil eller brug #iskunsten, så vi kan se dine billeder og læse om din oplevelse. Vi deler IKKE dine billeder uden at have aftalt det med dig først, men vi vil rigtig gerne se, hvad du synes om stedet og udstillingerne.

Europas eneste helårlige udstilling

Iskunsten for alle

Som den eneste af sin art har Iskunsten i Thyborøn åbent året rundt. I modsætning til andre udstillinger med isskulpturer, er Iskunsten ikke afhængig af de rette vejrforhold.

Fra industri til magi

I et gammelt frysehus kan du oplev en unik udstilling af fantastiske isskulpturer. Iskunsten er permanent, men skulpturerne og udstillingstemaerne skiftes løbende, så der altid er noget at opleve i Iskunsten.

Frysehusets historie

Oplev også Thyborøns maritime historie

En maritim, autentisk industribygning sætter rammerne om udstillingen. Oplev historien om bygningen, is-industrien og koblingen til fiskeriet i en spændende fortælling skabt af billeder og video.

Aktuel udstilling

Vores aktuelle udstilling har fået tilnavnet "Atlantis". Atlantis er sagnlandet på havets bund, som filosoffen Platon var den første til at tale om.

Siden ham har mange gjort sig tanker om det forsvundne land, som ingen ved, hvordan ser ud. Det med, at ingen ved hvordan, det ser ud, er koblingen til vores aktuelle udstilling. Knap stod den færdig, endelig klar til at blive vist frem, og så blev kulturelle attraktioner sammen med det meste af det resterende Danmark lukket ned endnu en gang.

Fortryllende jul

'Havets bund' er ikke at finde i udstillingen, men et sagnland er det måske nok. Et julelandskab, som (næsten) ingen ser, er det i hvert fald. Fyldt med snedronninger, Kong Vinter og hans tronstol, hvor solhvervet og iskrystallerne kæmper om at fange øjets interesse.

Vi håber at kunne nå at vise udstillingen frem, når Danmark igen må åbne op.

Næste udstilling i maj

Du kan glæde dig til vores næste udstilling allerede i maj. Den får titlen "Verdens Hvaler", og vi glæder os til at fortælle dig meget mere herom...