Inventar

Historie

Vores inventar har sin helt egen historie. Ud over akvarierne af glas bruger vi gammelt træ til alt, hvor det overhovedet kan lade sig gøre. Vi holder meget af det gamle træ, der er påvirket af naturen, vind og vejr, ligesom stolperne i hjørnerne på hyttefadene er slidt helt runde af tovværket, som har været brugt til at fortøjre dem. Vi synes, det giver akvariet en helt speciel sjæl og den hyggelige og afslappede atmosfære, som vi ønsker at tilbyde vores gæster.

Michaels design

Det har været en del af JyllandsAkvariets design helt fra starten i 1996, og dengang lavede indehaver Michael Madsen aftaler med folk rundt omkring på havnen i Thyborøn om at gemme alt, hvad de havde eller kunne få fat i, så akvariet kunne benytte gammelt træ overalt.

Hentet i det nordvestjyske område

Det er hentet rundt omkring i det nordvestjyske område, når lejlighed har budt sig, og så har vi det på lager, indtil vi skal bruge det. Det er gamle havnemoler fra Thyborøn, færgelejer i Feggesund og Venø, og tidligere hyttefade fra bl.a. Jegindø. Der er gamle fiskekasser af træ, som blev kasseret, da man besluttede at fiskekasser skulle være af plastik af hygiejnemæssige grunde.

Baskets

Der er baskets (som ses på billedet ovenfor), som stadig bliver brugt til håndtering af fisk, før de skal renses, på nogle af snurevodskutterne eller i de små joller, hvor de er nemme at håndtere.

Dette er blot nogle af alle de sjove ting, der befinder sig i JyllandsAkvariet. Hvis du ser noget specielt, som ikke er nævnt her, er du altid velkommen til at spørge personalet.

Har du noget spændende, vi må få/låne?

Hvis du har noget specielt, som du gerne vil give eller udlåne til os, må du gerne sende en e-mail til jyllands@kvariet.dk eller ringe på tlf. 97 83 28 08.